Voordelen payrolling

Er zijn genoeg bedrijven die zich niet willen bezighouden met personeelszaken. Ben jij ook zo’n ondernemer die daar geen zin in heeft? Dan kan payrolling weleens de oplossing zijn voor jou. Ben je benieuwd wat payrolling is en wat de voordelen ervan zijn? Dat lees je hier!

 

Wat is payrolling?

Bij payrolling werf je nog steeds je eigen medewerkers maar het personeel komt in dienst bij het payroll bedrijf waar je voor kiest. Het salaris bepaal je nog steeds zelf en de medewerkers blijven ook nog steeds bij jou werkzaam. In principe is het payroll bedrijf dus alleen juridisch gezien de werkgever van het door jou gekozen personeel. Als je dan kijkt naar salarisstroken, arbeidsovereenkomsten en salarisuitbetaling dan hoef jij daar als ondernemer geen rekening mee te houden. Bovendien loop je ook geen risico bij ziekte.

 

Is payrolling interessant voor jou?

Er zijn genoeg voordelen van payrolling. Ruim gezegd is payrolling voor iedere organisatie interessant zodra je met personeel werkt. Het verhoogt namelijk het gemak, de flexibiliteit, je beperkt je risico’s en je haalt er ook nog eens een financieel voordeel uit doordat je efficiënter inkoopt. Hierbij maakt het verder niet uit of je het over een korte- of lange termijntraject hebt.

 

Wat zijn de voordelen van payrolling?

Met bepaalde berekeningen kun je rekening houden omdat je vooraf al je personeelskosten weet. Je betaalt een vast tarief en ontvangt periodiek een factuur hierdoor heb je een nauwkeurige inzage in de totale salaris- en personeelskosten. Door bepaalde beperkingen is je financiële administratie veel inzichtelijker. Hierdoor kun je direct zien waar je kosten kan besparen. En wat ook belangrijk is, is dat er voor jouw personeel niet veel verandert. Behalve dan dat ze voortaan altijd kunnen terugvallen op een professionele dienstverlener.

 

Wat zijn de nadelen?

Behalve de voordelen van payrolling zijn er ook een paar nadelen. Een payrollbedrijf biedt zijn diensten natuurlijk niet gratis aan. Jij als bedrijf moet hiervoor betalen waardoor de kosten hoger worden. Voor de afdracht van premies sociale verzekeringen en van de loonbelasting blijf jij als bedrijf aansprakelijk. De band met je vaste personeel kan iets veranderen door gebruik te maken van een payrollbedrijf. Je loopt hierdoor het risico dat zij iets meer afstand gaan voelen vanwege de manier van betalen. Dit zal minder gelden voor flexibel personeel.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over payrolling? Neem dan contact met ons op.